Eriksdahlin 15 luonto- ja maalaiselämystä

Eriksdahlissa päivän voi viettää monella tapaa. Räätälöimme teidän kokouksesta tai tapahtumasta juuri teidän näköisen. Kysy rohkeasti, millaisia vaihtoehtoja meillä voisi teidän seurueelle olla. Olemme osanneet yllättää jopa usein vierailleet kokoustajat yhä uusilla ideoilla.

TIIMITYÖ HUIPUSSAAN

Toimiva, kehittyvä ja yhteen hiileen puhaltava tiimi toimii ja saa aikaan tuloksia. Yhteinen päämäärä ja ongelmanratkaisu vaikkapa selviytymistehtävissä tai seikkailuradoilla kannustaa yhteistyöhön innostavan tekemisen varjolla.

Me Eriksdahlissa ymmärrämme tiimityön päälle. Tuemme asiakkaitamme tarjoamalla heille välineitä yhteistyön kehittämiseen. Ohjelmamme tukee osaamisen jakamista, yhteistyötaitoja, tutustumista sekä koko tiimin ja sen jäsenten suoriutumista ja työhyvinvointia.

FOREST ESCAPE

Mitä on tapahtunut Vartiotukikohdassa? Sukella kiehtovaan tarinaan ja ratkaise ongelma! Eriksdahlin Erämaailma tarjoaa kiehtovat puitteet pakopelille. Jälkipelit pelataan Päämaja-laavun nuotiotulilla, Kapinasaunan lauteilla tai paljun lämmössä taivasalla.

Eriksdahlin Forest Escape on tunnin mittainen metsäpeli ja se sopii mainiosti osaksi kokous-, tiimi- tai tyhy-päivää.

ACROSS THE RIVER

Mustijoki virtaa vuolaana, mutta yli on päästävä. Ette tarvitse paljonkaan rakennustarvikkeita päästäksenne vastarannalle – kuivana tietysti.

Mutta nyt virta vei juuri rakennetun Iivarin pikasillan! Miten pääsette takaisin lähtöpisteeseen?

Wilderness Challenge

Erätaitokilpailuissa otetaan naisista ja miehistä mittaa! Kilpailuissa tarvitaan näppäryyttä, kekseliäisyyttä, ripeää ongelmanratkaisutaitoa ja ennen kaikkea saumatonta ryhmätyötä. Voitatteko maan vetovoiman? Miten mittaat painoa, saatko liekin roihahtamaan?

melontaretki
Kylänraitilla Wanhalla Valmetilla

Wanhalla Valmetilla otetaan mäkilähtö laavupysäkiltä ja aloitetaan kyyti kylänraittia pitkin maalaiskylän keskustaan. Vehreässä jokilaaksossa Mustijokea seuraten saavumme paikalliseen kyläbaariin.

Wanha Valmetti tarjoaa kyydin myös Erämaailman ja Mustijoenrannan välillä.

Valmettiajelu
Inkkarimelontaa Mustijoella

Melonta rauhoittaa mutta se voi käydä myös kuntoliikunnasta! Järjestämme eripituisia melontaretkiä Mustijoella.

Mustijoen maisemaristeilyt jokilautalla

Jokilautta Mustilta avautuvat kauniit Mustijoen maisemat. Lautan lipuessa joen virtaa vieraat voivat paitsi nauttia kauniista maisemista myös laittaa jalalla koreasti lauttatansseissa. Haitarinsoitto kuuluu asiaan totta kai!

Jokilautta kuljettaa vieraat myös Liikenneasema Mäntsälän Tuuliruusun laiturista Lahden moottoritien varresta Eriksdahlin Erämaailmaan.

Jokilautta
Propsin tekoon – motti halkoja

Eriksdahlin Erämaailmassa pokasahalla puuta nurin, metrin pölleiksi ja kirveellä haloiksi. Ja vielä halot pinoon! Kauanko kestää motin teko entisajan metsätyövälineillä? Halonhakkuun jälkeen kapinasaunan kipakat löylyt rentouttavat kipeytyneet lihakset.

halkopino
Petäjäistä pettuleipään

Saarijärven Paavo pani aikoinaan leipään puolet petäjäistä. Mitä se pettu oikein on ja miltä se maistuu? Kokeile petun tekoa pettujauhoista ja maistele itse tekemääsi terveellistä leipää!

pettuleipä
Heinät seipäille!

Viikatteelle on töitä, sillä timoteit pitää saada seipäille kuivumaan, jotta metsän eläimille olisi talveksi ruokaa. Saran päästä aloitetaan, rautakangella tehdään heinäseipäille reikiä. Haravilla vedetään heinät kasoihin. Hangot heiluvat ja heinätukot alkavat nousta seipäille. Hiki se tulee tässäkin hommassa!

niittokone pellolla
Takapakkia?

Oletko ajanut maataloustraktoria? Eriksdahlissa avautuu mainio mahdollisuus testata taitojasi peltoradalla, oletpa sitten ensimmäistä kertaa ratissa tai kokenut konkari.

Valmet 565
Nuotion teko ja sytytys

Olet metsässä, sade on yllättänyt ja vaatteesi ovat kastuneet. Mikä neuvoksi? Vaatteet on saatava kuiviksi, jottet paleltuisi. Onneksi sinulla on saha, kirves ja eräpuukko mukanasi. Mutta miten saat märät polttopuut syttymään ja miten teet vaatteet kuivattavan nuotion?

tulenteko
Suunnan ottaminen kompassilla ja tähtitaivaan avulla

Kompassin käyttäminen kuuluu joka miehen ja naisen taitoihin. Eräretkeilijän on hyvä osata suunnistaa myös tähtien avulla. Kertaamme kompassin käytön ja opettelemme ottamaan suuntiman. Pohjoiseen tähtitaivaaseen ja tähtien avulla suunnistamiseen perehdymme valkokankaalla tähtianimaatioiden avulla ja ajankohdan ollessa suotuisa myös oikeaan tähtitaivaaseen tutustuen.

kompassi
Linnut ja metsän nisäkkäät

Luontoeläinaiheisessa tietoiskussa opit tunnistamaan lintuja ja niiden laulua. Voit arvuutella, mistä linnusta on kyse ja hetken päästä näet oikean vastauksen valkokankaalla. Metsäpolulla sovellamme oppimaamme tarkkailemalla lintuja Eriksdahlin luonnossa.

Metsän eläinten jälkiä voit arvuutella ja vertailla tehtäväpapereista. Lisäksi näet, minkälaisia nahkoja, taljoja sekä turkkeja metsänisäkkäillä on. Talviaikaan havainnoimme jälkiä maastossa.

metsänlintu
Hyötysolmut

Erilaisten solmujen osaaminen on hyödyllinen taito niin arkielämässä kuin hätätilanteissakin. Opettelemme tavallisimpien solmujen tekemistä.

solmun tekoa